CAN bus as inputs

Post Reply
MikeyB571
Posts: 40
Joined: Sat Nov 26, 2011 12:05 pm

CAN bus as inputs

Post by MikeyB571 » Thu Sep 12, 2019 7:19 pm

Is it possible to drive inputs to the S6 Plus through CAN bus frame values?

For example if I wanted to drive Engine Load (for idle up), or GPS position and G sensors into the S6 via CAN bus.
I am able to send out the data I need and customer the CAN payload from another device, I just want to make the S6 receive and act on it.

Thanks in advance.

TimH
JT Innovations
Posts: 605
Joined: Wed Sep 01, 2010 2:51 pm

Re: CAN bus as inputs

Post by TimH » Thu Sep 12, 2019 7:36 pm

GPS and motion sensor data is easily read in - look at the manual for the Syvecs GPS module and all the CAN information is clearly laid out.

Since the S6+ is based on the S6 main module with a built-in I/O expander, the only way to get any other data in is via the expander. This needs the internal CAN bridge to be programmed to map the required data to slave inputs - and there is no customer software tool for this meaning Syvecs will have to do it for you (for a fee I imagine).

S7+ is better as, like the S8, it natively supports generic CAN receive.

MikeyB571
Posts: 40
Joined: Sat Nov 26, 2011 12:05 pm

Re: CAN bus as inputs

Post by MikeyB571 » Thu Sep 12, 2019 7:50 pm

Arh, I'll take a look at the GPS manual.

Thanks for the info 👍

Post Reply