Search found 31 matches

by Chartreux
Mon Jan 27, 2020 1:22 pm
Forum: Software
Topic: Streamed data SData
Replies: 6
Views: 323

Re: Streamed data SData

Thanks guys, I put the below value in SCal (Logging function/Datalogging) and now I can use streamed data if needed, it perfectly log onto my laptop !!! :D :D :D - Datalogging Start Engine Speed = 0 rpm - Datalogging Start Throttle Position = 0% - Datalogging Start Vehicle Speed = 0 kph - Dataloggin...
by Chartreux
Tue Jan 21, 2020 1:48 pm
Forum: Software
Topic: Streamed data SData
Replies: 6
Views: 323

Re: Streamed data SData

Maybe, but there are no practical solutions. First I tried to change file directory and avoid google drive file => No effect. Current Logging parameters in SCal : - Datalogging Start Engine Speed = 2000 rpm - Datalogging Start Throttle Position = 20% - Datalogging Start Vehicle Speed = 0 kph - Datal...
by Chartreux
Tue Jan 14, 2020 9:31 am
Forum: Software
Topic: Streamed data SData
Replies: 6
Views: 323

Streamed data SData

Hello, I want to use my laptop as external memory for dataloging and use "read Streamed data" in SData. When I connect my ECU (S6 PnP for Subaru MY00) and try : Device / read Streamed data => I have an error message saying "Could not open device for streaming" I tried with several laptop and get the...
by Chartreux
Fri Jun 07, 2019 2:05 pm
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

I reply myself.

When the cal switch is not wired and mentioned as enabled in SCal then it's automatically switched to CAL08 which is antithieft function.... so no chance to start engine :) and it works very well :lol: :lol:
by Chartreux
Thu Mar 07, 2019 6:44 am
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

Right, so I don't know yet for the AVCS if it's ok, but I made this morning my second attempt... and guess what !!! See the video here :https://drive.google.com/open?id=11N83fjT5uw60jKFoqOjXrEH2gpLxF5EV It stall few second after starting, but I need to replug the FMIC piping. I just wanted to be sur...
by Chartreux
Wed Mar 06, 2019 5:07 pm
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

I'm just wondering if there isn't another mistake with AVCS sensors. I can see that the both curves are very similar and maybe I will have another problem with this. What do you think ? AN03 = Cam (Inlet 1 Variable Valve Timing) Sensor [LH] AN04 = Cam (Inlet 2 Variable Valve Timing) Sensor [RH] http...
by Chartreux
Wed Mar 06, 2019 6:45 am
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

Ok then, so I inverted the wire on the crank sensor. As I repaired the wires, maybe I could invert them in the connector plug. Now it seems better I think https://nsm09.casimages.com/img/2019/03/06//19030607502324683416147300.jpg Link to logbook : https://drive.google.com/open?id=1OMs4lbNK80rUvptdec...
by Chartreux
Tue Mar 05, 2019 9:04 am
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

Ok, I tried again to make a Synclog. Please find the result below
https://drive.google.com/file/d/1pjAF6m ... sp=sharing

Image

And Yes, I'm using a G11 crank and cam trigger pattern
by Chartreux
Mon Mar 04, 2019 6:45 am
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

So I tried to make syncscope and I stored the files in my drive below https://drive.google.com/drive/folders/1voej9lJV6E4QRYMjENcd_vykm4BC-lf1?usp=sharing I also add my engine map "MY00 - TBG based 20181022.sc" in the drive. I have G11 trigger wheel for crank and cam. Thanks again for valualbe help....
by Chartreux
Fri Mar 01, 2019 7:57 am
Forum: Subaru
Topic: MY00 GC8 with AVCS don't start
Replies: 22
Views: 5245

Re: MY00 GC8 with AVCS don't start

So I tried with syncscope but it seems I made something wrong, I don't have any log file. I decreased the limit to 0 rpm with no chance - I have the red message : No log found. It could be explained by the fact that I have no rpm signal on the gauge in Scal Below this is a screenshot of gauges befor...